11.  JUMALAN VALTAKUNTA

"Jeesus kulki sitten joka puolella Galileaa. Hän opetti seudun synagogissa, julisti ilosanomaa Jumalan valtakunnasta ja paransi kaikki ihmisten taudit ja vaivat." Matt. 4:23.

Julkisen työnsä alkuvaiheessa Juudeassa ja myöhemmin Galileassa Jeesus "kulki sitten joka puolella - -. Hän – julisti ilosanomaaJumalan valtakunnasta ja paransi kaikki ihmisten taudit ja vaivat". Suuri osa hänen ajastaan kului siihen, että hän selitti ihmisille, millainen se valtakunta oli, jota hän oli tullut perustamaan. Työnsä alkuvaiheessa hän matkusti Nasaretiin, lapsuutensa ja nuoruutensa maisemiin, ja siellä hän eräänä sapattina nousi synagogassa seisomaan ja luki ihmisille profeettojen kirjasta. Jos olisit ollut kokoontuneen seurakunnan keskuudessa tuona päivänä, olisit kuullut hänen toistavan Jesajan profetiaa Jumalan valtakunnasta:

"Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, parantamaan ne, joiden mieli on murtunut, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kahleitten kirpoamista - -. "Jes. 61:1.

Media7 raamattukurssin Maailman Valo pohjalta tuottanut Ilkka Kuikka www.saviastia.fi

 saa jakaa